Prajitura de post cu crema de ness

de oana_d in Prajituri, 6 Apr 2013 | 19076 vizualizari

 

O laud. Este reteta cea mai accesata din blogul meu, de cand e el si pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • blatul:
  • un pahar de zahar,
  • 2 pahare de faina,
  • un pahar de apa,
  • 1/2 pahar de ulei,
  • 3 linguri de miere,
  • o lingura rasa de nuca de cocos,
  • 1/2 pliculet de praf de copt,
  • 2 linguri de rom,
  • coaja de lamaie,
  • o mana de stafide.
  • Tava de 20/30 cm, hartie de copt.
  • - crema:
  • un pachet de margarina,
  • o jumatate de borcan de miere (borcan de 400 ml),
  • 6 lingurite pline de ness,
  • 2 lingurite apa calda,
  • o lingura de rom.
  • - glazura caramel de la dr. Oetker.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu crema de ness:

Ingredientele pentru blat se amesteca bine pana la omogenizarea completa. Rezulta un aluat fluid care se pune in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Lasati in cuptorul incins, la foc potrivit (maxim 180 de grade C) cca 30 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate tava si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se face crema: se mixeaza margarina (la temperatura camerei) cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Dupa ce devine cremoasa, se incorporeaza esenta de cafea facuta din restul de ness si cele 2 lingurite de apa calda. Se incorporeaza cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, se amesteca crema cu lingura in aceeasi directie. Se adauga cand ness topit, cand miere pana rezulta un gust normal dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma se adauga si lingura de rom, sau o fiola de esenta. 

Dupa ce blatul este racit, se scoate usor hartia de copt, se acopera cu crema, se portioneaza si se serveste dupa ce sta la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

paharul folosit sa aiba intre 200 si 250 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si cafea